Danes je 24.6.2024

Input:

Sklepanje pogodb o zaposlitvi

11.4.2024, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 8 minut

2024.03.2.9 Sklepanje pogodb o zaposlitvi

Strokovni avtorski kolektiv Odvetniške pisarne Bohl d.o.o.

V nadaljevanju objavljamo odgovore na vprašanja, vezana na sklepanje pogodb o zaposlitvi. Odgovore je pripravil strokovni avtorski kolektiv Odvetniške pisarne Bohl d.o.o.

  1. Navedeno je bilo, da od delavca ne smemo zahtevati podatkov npr. o zakonskem stanu. Konkretno v našem podjetju dajemo delavcem obrazec ravno s temi vprašanji (zakonski stan, otroci …), saj te podatke potrebuje računovodstvo za obračun dodatka za ločeno življenje in npr. za potrebe obdarovanja otrok delavcev – kako je v teh primerih?
  2. Za poskusno delo je bilo rečeno, da se pogodba o zaposlitvi lahko prekine v času poskusnega dela. Kako je to mišljeno? Npr. mi v pogodbo navedemo poskusno delo 30 dni. A lahko delavca zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela odjavimo npr. po 14-ih dneh?
  3. Navedeno se je nanašalo na pravice in obveznosti strank pri sklepanju pogodb o zaposlitvi – drugi odstavek 28. člena ZDR-1 namreč določa, da delodajalec pri sklepanju pogodbe o zaposlitvi ne sme od kandidata zahtevati podatkov o družinskem oziroma zakonskem stanu, o nosečnosti, o načrtovanju družine oziroma drugih podatkov, če niso v neposredni zvezi z delovnim razmerjem.

Vaše vprašanje se nanaša na varstvo osebnih podatkov v delovnem razmerju, glede česar pojasnjujemo, da ima delodajalec na podlagi 48. člena ZDR-1 pravico, da zbira in nadalje obdeluje osebne