On-line vestnik: PLAČE IN KADRI
On-line vestnik: PLAČE IN KADRI

Pozdravljeni!

Krajši delovni čas je posebnost delovnega razmerja. V tokratnem prvem prispevku boste izvedeli, kdaj sploh lahko sklenemo pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, kakšne so omejitve pri tem ter kako je pri tej zaposlitvi s pravico regresa in odmora med delovnim časom.

S 1. 1. 2017 naj bi v veljavo stopilo nekaj novih pravil s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb. Katere spremembe se obetajo?

Potrudili smo se rešiti dileme iz prakse s pomočjo naših davčnih in pravnih strokovnjakov. Tokrat si boste lahko prebrali odgovore glede dovoljenja za prebivanje tujca, nočnega dela študenta, definicije datuma na podjemni pogodbi, neupravičeno izplačanem regresu, pravice do nadomestila za brezposelnost, obračuna nadomestila plač za delavca z individualno pogodbo ter pravice do vračilo sorazmernega dela regresa.

Prijetno branje!

Simona Stele,

strokovna urednica

On-line vestnik Plače in kadri prinaša aktualne strokovne informacije s področja obračunavanja plač in personalistike. Zagotavlja vam obveščenost na področju sprememb in novosti v zakonodaji in vam prinaša odgovore strokovnjakov na vprašanja, ki se najpogosteje zastavljajo v praksi, napotitve na ustrezno pravno podlago in opozorila na posebnosti.

 

 

On-line vestnik Plače in kadri je namenjen vsem, ki morajo dobro poznati področje obračunavanja plač ter področje delovnega prava in kadrovske zakonodaje.

ON-LINE VESTNIK VAM PRINAŠA:

  • nove informacije s področja obračuna osebnih prejemkov vsakih 14 dni
  • komentar novosti delovnopravne zakonodaje
  • koledar obveznosti
  • odgovore strokovnjakov na vprašanja bralcev
  • arhiv vseh številk vestnika od leta 2005 dalje >> TUKAJ
O izidu nove številke on-line vestnika boste obveščeni po elektronski pošti, skupaj s pdf verzijo.

OSEBNA SVETOVALKA ZA ON-LINE VESTNIK

Potrebujete informacije v zvezi z uporabo on-line vestnika?
Na voljo vam je vaša osebna svetovalka Cvetka Gilly!

01/43-45-599


Uredništvo
Simona Stele, strokovna urednica
E-pošta: simona.stele@dashofer.si

Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.
Dunajska cesta 21
1000 Ljubljana

Brezplačna modra številka: 080 80 92

On-line vestnik Plače in kadri

ISSN 2350-6253

Copyright 2016 by Dashöfer Holding, Ltd.
& Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

Vse pravice, predvsem avtorske pravice, licenčne pravice in pravice industrijske lastnine so izključna last Dashöfer Holding, Ltd. in so zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Vse pravice so pridržane, predvsem pravica do razmnoževanja, distribucije in prevoda. Brez predhodnega pisnega dovoljenja založbe je prepovedana reprodukcija v kakršnikoli obliki (tisk, fotokopiranje, elektronske ali druge reprodukcijske oblike) in tudi shranjevanje, predelava ali širjenje z uporabo elektronskih off-line sistemov.

Informacije, ki jih vsebuje to delo, so bile pripravljene na osnovi najboljših spoznanj v času objave. Zaradi neenotnih pravnih razlag in nepopolnih rezultatov raziskav ter zakonodaje pa delo ne zagotavlja absolutne brezhibnosti.