Vsebina

 

Naročilnica

Cena 12-mesečne naročnine znaša 11 eur mesečno. 

Praktične informacije
Najbližji dogodek v koledarju
15.2.2019 - predložitev OPSV

Oglejte si vse dogodke za ta dan
Menjalniški tečaj 14.2.2019
 USD1,13 (-0)
 GBP0,88 (+0,01)
 PLN4,34 (+0,01)
 CZK25,79 (-0)
več
Povračila stroškov
Dnevnice - Slovenija
Odsotnost nad 12 - 24 ur. 21,39 EUR
Odsotnost nad 8 - 12 ur. 10,68 EUR
Odsotnost nad 6 - 8 ur. 7,45 EUR

več

več
Produktni menedžer

2019.03 Uvodnik


Barbara Slivnik, strokovna urednica

Zavod za zaposlovanje RS sporoča, da je januarja število prijavljenih brezposelnih ponovno naraslo, kar pa ni neobičajno, saj v tem obdobju najpogosteje potečejo pogodbe za določen čas. Tako se je registrirana brezposelnost v primerjavi z decembrom 2018 povečala za kar 5,4 %. V primerjavi z lanskim januarjem je bila stopnja brezposelnosti kljub temu manjša za 5,8 %, torej razloga za preplah še ni.

Tokrat smo za vas pripravili nekoliko obsežnejšo številko, v kateri se posvečamo tudi različnim vidikom odpovedi pogodb o zaposlitvi. Na koncu boste našli tudi izčrpno pravno mnenje o ustreznosti objave osebnih podatkov delavca – podjetje želi na oglasni deski objaviti podatek, ali določeni delavci ustrezajo kriterijem za izplačilo redne delovne uspešnosti, nas pa je zanimalo, ali je to sploh dovoljeno …

Obilo užitkov ob branju vam želim.

Barbara Slivnik,

strokovna urednica


 

On-line vestnik Plače in kadri je strokovna revija, ki vas obvešča o aktualni praksi na področju obračunavanja plač in personalistike. Vsebuje strokovne članke, ki vključujejo vse novosti v delovnopravni zakonodaji in primere iz prakse v obliki odgovorov na vprašanja. Vsebine opozarjajo na napake in posebnosti ter podajajo ustrezno rešitev problema, pri tem pa se sklicujejo na pravno podlago, sodno prakso ali pojasnila ministrstev in drugih uradnih organov. On-line vestnik izhaja 2x mesečno.

Vsebine, objavljene v on-line vestniku, vsebujejo napotila na ustrezne člene zakonodaje (z aktivno delujočimi hiperpovezavami na prečiščeno zakonodajo) in aktualno sodno prakso. V času priprave strokovnih člankov in odgovorov na vprašanja je vedno upoštevana usklajenost z aktualnim stanjem zakonodaje. 

Poleg strokovnih člankov so vam na voljo tudi Pravni predpisi, kjer najdete čistopise zakonov in podzakonskih aktov z označenimi spremembami in Pojasnila, v zbirko katerih sproti dodajamo nova pojasnila s področja obračunavanja plač in personalistike. Naročnikom on-line vestnika pripadajo tudi druge ugodnosti:

  • na voljo vam je servis vaše vprašanje-odgovor strokovnjaka
  • o vsaki novi številki ste obveščeni po elektronski pošti
  • vsaka številka se odpira v PDF formatu
  • vsako številko lahko natisnete ali shranete na vaš računalnik
  • na voljo vam je arhiv vseh številk on-line vestnika >> dostopate lahko tukaj

Avtorji:

Tanja Bohl

je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

Irena Kamenščak

je univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Polona Adamlje Kresnik

je diplomirani organizator - manager in je strokovnjakinja na področju kadrovskih zadev. Svoje izkušnje na kadrovskem področju si je sprva pridobivala v kadrovski agenciji Adecco H.R., kjer je opravljala delo Vodje projektov za iskanje in selekcijo kadrov. Kasneje je delovala kot Vodja kadrovske službe v Litostrojskem invalidskem podjetju, kjer je med drugim uspešno vodila tudi pogajanja za sprejem Podjetniške kolektivne pogodbe. Od leta 2013 deluje samostojno in s svojim znanjem na področju delovnih razmerij nudi pomoč različnim podjetjem. Napisala je že preko 60 strokovnih člankov in izvedla več seminarjev na področju delovno-pravne zakonodaje, med drugim tudi za našo založbo.

Majda Gominšek

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni sektor in soavtorica priročnika o finančnem poslovanju društev.

Pri pripravi vestnika sodelujejo tudi avtorji Kadrovske asistence, Darinka Meško, Sonja Kermat, Brigita Osojnik in mnogi drugi. 

 

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih