Vsebina

 

Naročilnica

Cena 12-mesečne naročnine znaša 11 eur mesečno. 

Praktične informacije
Najbližji dogodek v koledarju
18.7.2019 - plačilo dajatev od plač FURS

Oglejte si vse dogodke za ta dan
Menjalniški tečaj 18.7.2019
 USD1,12 (+0,01)
 GBP0,9 (-0)
 PLN4,26 (-0)
 CZK25,59 (-0,01)
več
Povračila stroškov
Dnevnice - Slovenija
Odsotnost nad 12 - 24 ur. 21,39 EUR
Odsotnost nad 8 - 12 ur. 10,68 EUR
Odsotnost nad 6 - 8 ur. 7,45 EUR

več

več
Produktni menedžer

2019.1314 Uvodnik


Barbara Slivnik, strokovna urednica

Zavod RS za zaposlovanje je objavil redno mesečno poročilo, v katerem navaja, da se je v prvem polletju na novo prijavilo za 4 % manj brezposelnih kot v enakem obdobju lani, iz evidence brezposelnih pa se jih je odjavilo 8 % manj. Optimistični so tudi podatki o številu prostih delovnih mest, saj je bilo teh za 0,7 % več kot v prvem polletju leta 2018. Zavod v svojem poročilu še navaja, da je bilo junija 2019 registriranih 70.747 brezposelnih oseb. Tako v postopku zaposlovanja kot pri drugih vsakodnevnih opravilih se verjetno mnogi izmed vas srečujete z različnimi delovnopravnimi dilemami. Kar lepo bero teh smo skupaj z rešitvami, ki jih ponujajo naši strokovnjaki, zbrali v tokratni številki vestnika, dodali pa smo tudi nekaj odgovorov na vprašanja, povezana z obračunom plač in prispevkov. Ne spreglejte tudi zanimivega prispevka o spremembah, ki se obetajo delodajalcem, ki zaposlujejo državljane Srbije.

V letošnjih poletnih mesecih smo se odločili za objavo dveh obsežnejših številk vestnika – pred vami je prva takšna dvojna, julijska številka, sredi avgusta pa vam bomo poslali še eno, polno zanimivih informacij. Je med vami kdo, ki vestnik Plače in kadri v tiskani obliki odnese tudi na plažo?

 

Prijetno branje vam želim.

Barbara Slivnik,

strokovna urednica


 

On-line vestnik Plače in kadri je strokovna revija, ki vas obvešča o aktualni praksi na področju obračunavanja plač in personalistike. Vsebuje strokovne članke, ki vključujejo vse novosti v delovnopravni zakonodaji in primere iz prakse v obliki odgovorov na vprašanja. Vsebine opozarjajo na napake in posebnosti ter podajajo ustrezno rešitev problema, pri tem pa se sklicujejo na pravno podlago, sodno prakso ali pojasnila ministrstev in drugih uradnih organov. On-line vestnik izhaja 2x mesečno.

Vsebine, objavljene v on-line vestniku, vsebujejo napotila na ustrezne člene zakonodaje (z aktivno delujočimi hiperpovezavami na prečiščeno zakonodajo) in aktualno sodno prakso. V času priprave strokovnih člankov in odgovorov na vprašanja je vedno upoštevana usklajenost z aktualnim stanjem zakonodaje. 

Poleg strokovnih člankov so vam na voljo tudi Pravni predpisi, kjer najdete čistopise zakonov in podzakonskih aktov z označenimi spremembami in Pojasnila, v zbirko katerih sproti dodajamo nova pojasnila s področja obračunavanja plač in personalistike. Naročnikom on-line vestnika pripadajo tudi druge ugodnosti:

  • na voljo vam je servis vaše vprašanje-odgovor strokovnjaka
  • o vsaki novi številki ste obveščeni po elektronski pošti
  • vsaka številka se odpira v PDF formatu
  • vsako številko lahko natisnete ali shranete na vaš računalnik
  • na voljo vam je arhiv vseh številk on-line vestnika >> dostopate lahko tukaj

Avtorji:

Tanja Bohl

je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

Irena Kamenščak

je univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Polona Adamlje Kresnik

je diplomirani organizator - manager in je strokovnjakinja na področju kadrovskih zadev. Svoje izkušnje na kadrovskem področju si je sprva pridobivala v kadrovski agenciji Adecco H.R., kjer je opravljala delo Vodje projektov za iskanje in selekcijo kadrov. Kasneje je delovala kot Vodja kadrovske službe v Litostrojskem invalidskem podjetju, kjer je med drugim uspešno vodila tudi pogajanja za sprejem Podjetniške kolektivne pogodbe. Od leta 2013 deluje samostojno in s svojim znanjem na področju delovnih razmerij nudi pomoč različnim podjetjem. Napisala je že preko 60 strokovnih člankov in izvedla več seminarjev na področju delovno-pravne zakonodaje, med drugim tudi za našo založbo.

Majda Gominšek

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni sektor in soavtorica priročnika o finančnem poslovanju društev.

Pri pripravi vestnika sodelujejo tudi avtorji Kadrovske asistence, Darinka Meško, Sonja Kermat, Brigita Osojnik in mnogi drugi. 

 

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih