On-line vestnik: PLAČE IN KADRI
On-line vestnik: PLAČE IN KADRI

Pozdravljeni!

S 1. januarjem 2017 je v Avstriji začel veljati nov Zakon o preprečevanju dumpinga pri plačah in socialnih prispevkih. Ta je zaostril pogoje opravljanja čezmejnih storitev tujim podjetjem. Katera dejavnost pri nas najbolj občuti te spremembe in kaj vse je treba vedeti v skladu z novim zakonom, si preberite v tokratnem prvem prispevku.

Kot vedno pa objavljamo tudi nekaj odgovorov na najpogostejše dileme, s katerimi se srečujete pri svojem delu. Tokrat je bilo govora o obračunu bolniške odsotnosti, možnosti zaposlitve za 10 ur na dan, spremembi rezidentskega statusa, napotitvi delavca v tujino ter tudi o neuspešno opravljenem poskusnem delu.

Prijetno branje!

Simona Stele,

strokovna urednica

On-line Plače in kadri je vodnik po aktualni praksi na področju obračunavanja plač in personalistike. Dvakrat mesečno vam prinaša izbor strokovnih člankov, ki vključujejo vse novosti v delovnopravni zakonodaji in primere iz prakse v obliki odgovorov na vprašanja. Strokovni članki opozarjajo na napake in posebnosti ter podajajo ustrezno rešitev problema, pri tem pa se sklicujejo na pravno podlago, sodno prakso in pojasnila ministrstev.

On-line vestnik Plače in kadri je namenjen vsem, ki morajo dobro poznati področje obračunavanja plač ter področje delovnega prava in kadrovske zakonodaje.

ON-LINE VESTNIK VAM PRINAŠA:

  • nove informacije s področja obračuna osebnih prejemkov vsakih 14 dni
  • komentar novosti delovnopravne zakonodaje
  • koledar obveznosti
  • odgovore strokovnjakov na vprašanja bralcev
  • arhiv vseh številk vestnika od leta 2005 dalje >> TUKAJ
O izidu nove številke on-line vestnika boste obveščeni po elektronski pošti, skupaj s pdf verzijo.

OSEBNA SVETOVALKA ZA ON-LINE VESTNIK

Potrebujete informacije v zvezi z uporabo on-line vestnika?
Na voljo vam je vaša osebna svetovalka Cvetka Gilly!

01/43-45-590


Uredništvo
Simona Stele, strokovna urednica
E-pošta: simona.stele@dashofer.si

Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.
Dunajska cesta 21
1000 Ljubljana

Brezplačna modra številka: 080 80 92

On-line vestnik Plače in kadri

ISSN 2350-6253

Copyright 2016 by Dashöfer Holding, Ltd.
& Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

Vse pravice, predvsem avtorske pravice, licenčne pravice in pravice industrijske lastnine so izključna last Dashöfer Holding, Ltd. in so zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Vse pravice so pridržane, predvsem pravica do razmnoževanja, distribucije in prevoda. Brez predhodnega pisnega dovoljenja založbe je prepovedana reprodukcija v kakršnikoli obliki (tisk, fotokopiranje, elektronske ali druge reprodukcijske oblike) in tudi shranjevanje, predelava ali širjenje z uporabo elektronskih off-line sistemov.

Informacije, ki jih vsebuje to delo, so bile pripravljene na osnovi najboljših spoznanj v času objave. Zaradi neenotnih pravnih razlag in nepopolnih rezultatov raziskav ter zakonodaje pa delo ne zagotavlja absolutne brezhibnosti.